Kurser

OrtoBioNomi Muskeltören

Vidarutbildning för Massörer/Massageterapeuter.obn

OrtoBioNomi

Ortobinomi är ett naturligt sätt att korrigera avvikelser i kroppen som orsakar obehag och smärta. Behandlingsprocessen är mjuk och följsam och leder till ett ökat välbefinnande.

OrtoBioNomi är en vidarutveckling av Strain-CounterStrain tekniken

OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen. ”Orto” betyder korrigera, ”Bio” betyder liv och ”Nomi” betyder lag eller lära.

Med mjuka rörelser, lätta tryck och i avslappnande ställningar letar vi efter det smärtfria och spänningsfria läget. Vi jobbar med den rörelse som finns för att påskynda kroppens naturliga läkningsprocess. Vi jobbar MED kroppens naturliga rörelsemönster, INTE EMOT.

Vi tvingar inte kroppen till manipulationer eller stretching utan vi ger kroppen en egen chans att korrigera sig själv, att hitta tillbaka till det naturliga rörelsemönstret.

Med OrtoBioNomi påverkar vi hela rörelseapparaten. Muskler, muskelfasciorna, leder, kotor och Ligament. Och vävnader hud mm.

När det finns en obalans eller störning i rörelseapparaten skapar det en blockering vilket ger värk och smärta någonstans i kroppen. Flyttar man eller ändrar läge på leden eller muskeln med en lätt kompression, öppnar vi upp för flödet och blockeringen kan släppa taget. Vatten rinner där det är minst motstånd, likaså är det med flödet i kroppen.

Om kursen

Kursen bygger mycket på ortobionomins finurliga tankesätt hur man kan reducera värk, smärta eller obehag i kroppen. Kursen är upp delad på tre olika steg med 3 dagar/ steg för att man själv ska kunna jobba och träna hemma själv. Du kan börja praktisera redan efter första steget.

  • Steg 1: Vi jobbar med bäcken, rygg, axlar och nacke. Lära känna tillit till vad du känner.  Path to self-care (självövning) bäcken axlar och nacke.
  • Steg 2: Snabb genomgång av steg 1. Vi fördjupar hos mer i steg 1. Skuldror, armar, händer, mage, bröst, ben och fötter. Lära känna tillit till vad du känner.  Path to self-care
  • Steg 3: Snabb genomgång av steg 1 steg 2. Nacke, huvud, käke och ansikte. Vi tittar på vårt rörelsemönster. Lär oss se c:na.  Hur det går att få in OBN på en timmes behandling.

Kursen är praktisk. Kursdeltagarna övar på varandra. Det kan vara fördel om du har anatomikunskaper och om rörelseapparaten.

Kursdatum

Nästa OrtoBioNomi Kurs går… Sista anmälningsdag för höstens kursdatum är 8 Januari 2015. Anmälan gör du genom att skicka mail med Namn, adress, telefon och mailadress. Anmälan är bindande. Pris per steg är 5000 kr.

  • Steg 1: 10, 11 och 12 september 2015
  • Steg 2: 5, 6 och 7 november 2015
  • Steg 3: 14, 15 och 16 januari 2016
  • Steg 1: 3, 4 och 5 december 2015
  • Steg 2: 4, 5 och 6 februari 2016
  • Steg 3: 3, 4 och 5 Mars 2016

Fler kursdatum kommer under våren 2016

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig, se kontaktsida.